Smutek

Stejně jako ostatní emoce je smutek něco, co čas od času prožívají všichni lidé. V některých případech mohou lidé zažívat delší a těžší období smutku, které může přejít do deprese. Nejlehčí formou smutku je zarmoucení, dál následuje žal, který se objevuje po ztrátě blízké osoby. Nejintenzivnější a nejextrémnější formou smutku je hoře. Specifickou formou smutku je nostalgie.

Projevy smutku:

·         pláč

·         tlumená nálada

·         letargie (lhostejnost, otupělost)

·         mlčenlivost

·         odstup od ostatních, upřednostnění samoty

·         ztrátou chutě k jídlu, nespavostí, ztrátou výkonu a depresivní náladou

Typ a závažnost smutku záleží na základní příčině a také na tom, jak se lidé s takovými pocity vyrovnávají. Je naší přirozeností se smutkem bojovat, každý z nás chce být v životě šťastný, ale teprve, když přijmeme náš smutek, můžeme dosáhnout radosti a uvolnění.

TIP pro vás: Jste pod neustálým stresem, tlakem svého okolí? Máte problémy s depresí? Pociťujete intenzivní úzkost nebo obavy? Frustrace vás okrádá o energii a psychickou pohodu? Smutníte za ztraceným projektem, láskou, neúspěchem nebo ztrátou blízké osoby? HAPPY SPEED® je prémiový doplněk stravy složený především z extrahovaných přírodních složek, jejichž cílem je snižovat stres, odbourávat úzkostné stavy, podpořit duševní a fyzickou pohodu, duševní zdraví a pozitivní náladu! TO MĚ ZAJÍMÁ: www.happyspeed.cz