HAPPY SPEED® doplněk stravy nebo terapeutické antidepresivum?

Trpíte patologickým smutkem, neschopností prožívat radost, pocity beznaděje či záchvaty úzkosti? Nejste v tom sami. V České republice se pro úzkosti či deprese léčí přes 700 000 lidí. Lékem pro tyto psychické poruchy je zpravidla antidepresivum, u úzkostí často v kombinaci s tzv. anxiolytiky (léky potlačující úzkostné prožívání).

Nejčastěji užívané jsou v současnosti antidepresiva třídy SSRI (selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu). Tyto léčiva mají bohužel i vedlejší účinky. Kromě ospalosti či občasné nevolnosti nebo bolesti hlavy existuje celá řada dalších potencionálních vedlejších účinků včetně nepříjemného efektu zejména u mužů - snížení libida a poruchy erekce. Ale existují i přírodní látky bez vedlejších komplikací, jejichž mechanizmus fungování je založen na stejném principu jako u léčiv (selektivních inhibitorech zpětného vychytávání serotoninu - SSRI).

Šafrán – jeho kultivace a užívání sahá 3500 let do minulosti a například tradiční čínská medicína říká, že „dlouhodobé užívání učiní srdce člověka šťastným“.

Affron® je extrakt z blizen šafránu, který pracuje ve dvou hlavních úrovních:

• Inhibice zpětného vychytávání dopaminu, norepinefrinu a serotoninu, zvýšení koncentrací těchto neurotransmiterů v synaptické štěrbině neuronů, čímž se zlepší rovnováha nálady.

Dopamin je hormon zodpovědný za pocit spokojenosti, přináší radost a motivaci.

Norepinefrin se řadí mezi stresové hormony a hraje významnou roli v oblasti pozornosti a soustředění.

Serotoninu se říká „hormon štěstí a radosti“, ovlivňuje náladu, spánek i sexuální touhy.

• Antioxidační účinek proti nadměrnému oxidativnímu stresu, který vzniká při úzkostných nebo stresových procesech v centrálním nervovém systému. Jeho účinek je rychlejší než u jiných antioxidačních molekul jako je zeaxanthin, lutein nebo β-karoten.

Lepticrosalidy® obsažené v Affronu® je komplex bioaktivních sloučenin zodpovědných za přínosné a organoleptické (charakteristiky, které lze hodnotit lidskými smysly) vlastnosti Affronu®. Zlepšují náladu při stresu, úzkosti či projevech deprese.

Safranal, jedna z hlavních bioaktivních sloučenin Affronu®, prokázal zlepšení kvality spánku prostřednictvím prodloužení doby spánku NREM, snížením latence spánku NREM a zvýšením delta energetické aktivity.

Affron® je nejlepší přírodní alternativa k udržování pozitivní nálady, navození relaxace, zmírnění stresu, napětí, úzkosti, vzteku, deprese, únavy a zmatenosti, zlepšuje kvalitu spánku. Je hlavní složkou doplňku stravy HAPPY SPEED® . Spektrum prospěšných látek dále rozšiřuje obsah biologicky vázaných vitamínů skupiny B, vitamínu C, hořčíku, jódu a L-tryptofanu (prekurzor serotoninu). HAPPY SPEED® se svým složením, na které byla provedena řada odborných studií, nabízí jako přírodní alternativa farmakům k zachování duševního zdraví a fyzické pohody.